English (United Kingdom)Nederlands

Universal Antwerp en Universal Amsterdam

De 22.000-tons bulkcarriers Universal Antwerp en Universal Amsterdam doen binnenkort de havens van respectievelijk Antwerpen en Rotterdam aan.

Voor geïnteresseerden zijn er een aantal (openbare) plaatsen waar schepen bij binnenvaart goed kunnen worden gezien. Ook op de betreffende terminals zullen de schepen waarschijnlijk vanaf de openbare weg te zien zijn.

Ms Universal Antwerp komt als eerste aan, naar verwachting - de tijden kunnen nog wijzigen - zal het schip op woensdag 13 januari rond 6 uur 's ochtends arriveren op het loodsstation "de Wandelaar". Daar komt de loods aan boord om het schip veilig naar binnen te loodsen. Om de Universal Antwerp voorbij te zien varen zijn Vlissingen, Terneuzen en Walsoorden de beste plaatsen. Speciaal bij Walsoorden passeren schepen erg mooi. Het schip zal in de namiddag afmeren in Antwerpen.

Waarschijnlijk zal het schip in de haven 'Oosterweel' (3e havendok) worden gelost.

Ms Universal Amsterdam komt naar verwachting aan op dinsdag 19 januari. De aankomsttijd is nog onbekend. Bij binnenkomst op de Nieuwe Waterweg kunt u het schip goed zien vanaf de Maasvlakte, de Maeslandkering of het Delta Hotel (Het schip zal waarschijnlijk niet langs het Delta hotel varen). Om foto's te maken is de Maasvlakte de beste plek: er kunnen daar foto's worden genomen zonder 'storende' achtergrond.

Binnenkomst kan - als de schepen binnen bereik van AIS komen - worden gevolgd op www.marinetraffic.com.

Update 1 (12 januari): Universal Antwerp is binnen bereik en is hier te volgen - inmiddels weer buiten bereik.

Update 2 (18 januari): Universal Amsterdam wordt op dinsdag 19 januari rond 7 uur 6 uur 's ochtends bij Maas pilot verwacht. De positie van het schip is hier te volgen.