English (United Kingdom)Nederlands

CV-Kenmerken

Op basis van de aanschafprijs van het schip, de verwachte beheerskosten en inschatting van de marktontwikkelingen, worden realistische prognoses opgesteld voor een periode van vijf tot tien jaar. Elk CV-project is met zorg uitgewerkt en de emissieprospectus wordt getoetst door de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Onze CV’s hebben een lage toetredingsdrempel (deelname vanaf 5.000 euro) voor zowel particulieren als BV’s. Wij berekenen geen toetredingskosten over de emissie, omdat wij deze zelf verzorgen. Deelname kan in een open of een besloten CV. De keuze wordt bepaald door persoonlijke omstandigheden.

Wij werken volledig onafhankelijk in de markt, omdat er geen eigendomsverbindingen zijn met bijvoorbeeld werven of charteraars. Dit voorkomt belangverstrengeling en stelt ons in staat om schepen tegen de meest gunstige prijs aan te kopen én te verkopen. Ons vertrouwen en betrokkenheid onderstrepen wij verder door altijd mee te investeren in het CV-kapitaal.

De gemiddelde beleggingshorizon van een scheeps-CV is circa 10 jaar. Het kan korter, maar ook langer zijn. Het voltooien van de rit levert doorgaans het beste rendement, maar het kan voorkomen dat een participant tussentijds wil uitstappen. De participaties in de CV’s zijn verkoopbaar. Ons emissiekantoor bemiddelt bij het vinden van kopers voor de te koop aangeboden participaties.